Aktiviteter

Daghøjskolen tilbyder aktiviteter for mennesker med en demenssygdom og deres nærmeste bosat på Københavns vestegn

Aktiviteterne udvikles i samarbejde med Jer, der har en demenssygdom tæt inde på livet – i samarbejde med de tilknyttede fagpersoner og frivillige. Den primære målgruppe er mennesker i den tidlige og moderate sygdomsfase og deres familier. 

Aktiviteterne finder sted dels i vores lokaler i Aktivitetscentret i Hvidovre, men en del af aktiviteterne kommer til at foregå i Glostrup, Albertslund og Ishøj. I finder de enkelte aktiviteter under aktivitetskalenderen, hvor der fremgår en kort beskrivelse af den konkrete aktivitet. Hvis aktiviteterne kræver tilmelding, tilmelder I jer hos den oplyste kontaktperson for den enkelte aktivitet.

Har I spørgsmål er i meget velkommen til at tage kontakt til Daghøjskolen på tlf. 41 86 67 96. Vi hører også meget gerne fra dig, hvis du er interesseret i et hold der er overtegnet eller har gode ideer til nye aktiviteter. 

AKTIVITETSKALENDER

Vandring i Naturen - motion og samvær (hver mandag og torsdag)

Vi tager på vandreture i dejlige naturomgivelser i Hvidovre området eller på spændende kortere ture i vores bus. Det kan være til steder, som du eller nogle af de andre i gruppen foreslår. Det snakker vi om, når vi mødes og planlægger.

Der er to hold, og det kræver tilmelding.

Tid og sted

Vi mødes hver mandag fra kl. 9 til kl. 14 på Quark Centret, der er Hvidovre Kommunes byøkologiske center, Avedøre Tværvej 56, 2650 Hvidovre. Hver torsdag fra kl. 9 til kl. 14 mødes vi på Avedøre Bibliotek, Hovedstien 14, 2650 Hvidovre.

Tilmelding

Hvis du er interesseret, kan du kontakte projektleder Marie-Louise Falsing på tlf. 41 86 67 96, demenskoordinator Lisbeth Falbe på tlf. 41 73 83 00 eller demenskoordinator Christina Ehlers på tlf. 41 32 06 40

Vi hjerner derudad – motion og træning (hver onsdag og fredag)

Vi mødes til træning i motionscentret i Hvidovre. ”Vi hjerner derud ad”, er et målrettet motions og træningstilbud til borgere med demenssygdom. Alt træning foregår i trygge rammer. Træningen ledes af to instruktører, der har særlig viden om de problemer en demenssygdom kan give i en træningssituation. Derfor er der altid hjælp at hente, så din træning lykkes bedst muligt.

Tid og sted

Holdet træner hver onsdag og fredag kl. 12.00 - 13.30 på Sollentuna Allé 1-3, 1.sal, 2650 Hvidovre. Det koster 180 kr. for et klippekort til 10 gange træning.

Tilmelding

Hvis du er interesseret i at deltage, skal du rette henvendelse til demenskoordinator Christina Ehlers på tlf. 41 32 06 40, eller demenskoordinator Lisbeth Falbe på tlf. 41 73 83 00.

Netværksgruppe for unge børn til forælder med en demenssygdom (tirsdage)

Er du 15-25 år og har din mor eller far demens, så vil vi gerne invitere dig til at deltage i vores ungegruppe, som starter i september.

I ungegruppen taler vi om det, der kan være svært og udfordrende, når man har demens i familien. Unge, som tidligere har været med i en gruppe, fortæller, at de har været glade for det, og at det har styrket dem at møde andre i samme situation. Før vi går i gang, bliver du inviteret til en samtale, hvor du møder os, som skal lede gruppen. Vi er begge psykologer og har arbejdet med demens og grupper i mange år.

Tid og sted

Gruppen mødes i Hvidovre Sundhedscenter, Hvidovrevej 272. I efteråret er det tirsdag de følgende datoer: 11. september, 25. september, 9. oktober, 23. oktober, 13. november og 11. december.

I 2019 er det ligeledes om tirsdagen på følgende datoer: 15. januar, 12. februar, 19. marts, 23. april, 21. maj og 18. juni.

Tilmelding

Hvis du er interesseret, eller ønsker yderligere oplysninger, kan du kontakte psykolog Susanne Kaagaard, tlf. 51 31 14 40 eller Annette Thomsen, tlf. 29 82 59 88