Luk

Aktiviteter

Daghøjskolen tilbyder aktiviteter for mennesker med en demenssygdom og deres nærmeste bosat på Københavns vestegn

Aktiviteterne udvikles i samarbejde med Jer, der har en demenssygdom tæt inde på livet – i samarbejde med de tilknyttede fagpersoner og frivillige. Den primære målgruppe er mennesker i den tidlige og moderate sygdomsfase og deres familier.

Aktiviteterne finder sted dels i vores lokaler i Aktivitetscentret i Hvidovre, men en del af aktiviteterne kommer til at foregå rundt omkring i storkøbenhavn.

Har I spørgsmål er i meget velkommen til at tage kontakt til Daghøjskolen på tlf. 41 86 67 96. Vi hører også meget gerne fra dig, hvis du er interesseret i et hold der er overtegnet eller har gode ideer til nye aktiviteter.

AKTIVITETSKALENDER

Aktiviteter i Daghøjskolen (hver tirsdag)

Hver tirsdag kl. 10-12(14) laver vi aktiviteter, som enten foregår i vores lokaler i Aktivitetscentret i Hvidovre eller ude af huset.
Som bruger i tilbuddet har du selv indflydelse på hvilke aktiviteter vi skal give os i kast med.
Daghøjskolen er et sted hvor man kan få en snak om hverdagen og dens udfordringer, samt få oplevelser og input i hverdagen. Vi har fokus på at være et fælleskab, hvor man kan knytte venskaber og inspirere hinanden til at få et godt og aktivt liv.

Tid og sted

Hver tirsdag kl. 10-12(14) mødes vi i Daghøjskolen i Aktivitetscentret, Hvidovregade 49 på 1. sal.

Tilmelding

Det kræver ingen visitation fra kommunen. Hvis du er interesseret, kan du kontakte projektleder Marie-Louise Falsing på tlf. 41 86 67 96

Vandring i Naturen - motion og samvær (hver mandag og torsdag)

Vi tager på vandreture i dejlige naturomgivelser i Hvidovre området eller på spændende kortere ture i vores bus. Det kan være til steder, som du eller nogle af de andre i gruppen foreslår. Det snakker vi om, når vi mødes og planlægger.

Der er to hold, og det kræver tilmelding.

Tid og sted

Vi mødes hver mandag fra kl. 9 til kl. 14 på Quark Centret, der er Hvidovre Kommunes byøkologiske center, Avedøre Tværvej 56, 2650 Hvidovre. Hver torsdag fra kl. 9 til kl. 14 mødes vi på Avedøre Bibliotek, Hovedstien 14, 2650 Hvidovre.

Tilmelding

Hvis du er interesseret, kan du kontakte projektleder Marie-Louise Falsing på tlf. 41 86 67 96, demenskoordinator Lisbeth Falbe på tlf. 41 73 83 00 eller demenskoordinator Christina Ehlers på tlf. 41 32 06 40

Vi hjerner derudad – motion og træning (hver onsdag og fredag)

Vi mødes til træning i motionscentret i Hvidovre. ”Vi hjerner derud ad”, er et målrettet motions og træningstilbud til borgere med demenssygdom. Alt træning foregår i trygge rammer. Træningen ledes af to instruktører, der har særlig viden om de problemer en demenssygdom kan give i en træningssituation. Derfor er der altid hjælp at hente, så din træning lykkes bedst muligt.

Tid og sted

Holdet træner hver onsdag og fredag kl. 12.00 - 13.30 på Sollentuna Allé 1-3, 1.sal, 2650 Hvidovre. Det koster 180 kr. for et klippekort til 10 gange træning.

Tilmelding

Hvis du er interesseret i at deltage, skal du rette henvendelse til demenskoordinator Christina Ehlers på tlf. 41 32 06 40, eller demenskoordinator Lisbeth Falbe på tlf. 41 73 83 00.

Pårørendeforløb, for nære pårørende til mennesker med demens (mandage)

Tilbuddet er til nære pårørende, eksempelvis ægtefæller, børn, søskende eller være venner.
Fokus  er overordnet set på den følelsesmæssige mestring af de forandringer der sker i familien og venskaber når demenssygdommen rammer. Sorgen over at have "mistet" sin ægtefælle/forældre/ven etc. og dermed også de drømme og håb for fremtiden. Det vigtigste fokus er at skabe et rum til at kunne dele det der fylder for den enkelte.
Sygeplejerske og familie terapeut, Lone Andersen, vil være gruppeleder og ansvarlig for facilitering af gruppeforløbet og alle mødegangene.

Gruppen mødes i Aktivitetscentret, Hvidovregade 49, 1. sal. følgende datoer:2019: 25. november, 9. december, 2020: 6. januar, 20. januar, 3. februar, 17. februar, 2. marts, 16. marts. Gruppen er lukket.

Tilmelding

Hvis du er interesseret, eller ønsker yderligere oplysninger, kan du kontakte Lone Andersen tlf. 40 45 65 82, eller Marie-Louise Falsing 41 86 67 96