Netværksgrupper

At være pårørende til et menneske med en demenssygdom kan være en stor udfordring, fordi hverdagen og samlivet i familien forandrer sig markant, når en person i familien får en demenssygdom.
Det at mødes i grupper med andre i samme situation giver mulighed for genkendelighed, mulighed for at opnå en helt særegen forståelse for ens situation, mulighed for at føle sig forstået og accepteret, anerkendt, med også de sider af sig selv som man ikke altid er meget stolte over, sådan at den overordnede psykiske belastning mindskes. Det faktum at opleve, at ved at dele egne oplevelse med andre, kan være med til at støtte og hjælpe andre gennem deres udfordringer, har en lindrende effekt.

Mange pårørende føler sig alene med omsorgsopgaven og kan have svært ved at få deres eget liv til at fungere, som de gerne vil.

Ved at deltage i en samværsgruppe og mødes med andre i samme situation får man mulighed for at snakke med ligestillede, udveksle erfaringer og få input til, hvordan man kan indrette sin hverdag, så den fungerer bedst muligt for alle. Samværsgrupperne er ledet af en fagperson.

Pårørendeforløb

Pårørendegruppe i Albertslund

I Albertslund Kommune har du mulighed for at deltage i en pårørendegruppe. Gruppen er for pårørende, som har en demenssygdom tæt inde på livet. I pårørendegruppen får du mulighed for sammen med andre pårørende at udveksle erfaringer og oplevelser fra hverdagen både de gode og svære historier.
Du vil få mulighed for at få støtte og forståelse fra mennesker, som står i samme situation -  og opbygge nye netværk. Endelig får du mulighed for at få vejledning, rådgivning og støtte til de situationer, som opstår i hverdagslivet, når man lever tæt på et menneske med demens.
Demenskonsulent Bente Lauridsen og/eller demensvejleder Pia Sørensen deltager i pårørendegruppen som faglige konsulenter.

Tid og sted

Gruppen mødes i 2 timer en gang om måneden i festsalen Humlehusene 3, 2620 Albertslund Hvornår det næste forløb starter, kontakt demenskonsulent Bente Lauridsen, se telefonnummer herunder.

Praktiske oplysninger og tilmelding

Hvis du er interesseret eller ønsker yderligere information, kan du kontakte demenskonsulent Bente Lauridsen på tlf. 40 22 65 12 eller på mail bente.lauridsen@albertslund.dk

Pårørendeforløb i Hvidovre

Vi starter et nyt forløb op hvor både ægtefæller, voksne børn, søskende og helt nære venner er velkomne.
Tilbuddet er til nære pårørende, det være sig både ægtefæller og børn, men også øvrige tætte og nære relationer, søskende samt venner og veninder. Gruppen vil bestå af 8-10 deltagere, og forløber over i alt 8 mødegange.
Sygeplejerske og familieterapeut, Lone Andersen, vil være gruppeleder og ansvarlig for facilitering af gruppeforløbet alle mødegangene. Projektleder for Daghøjskolen på Vestegnen, Marie-Louise Falsing, vil også deltage. Der vil blive serveret kaffe & te.

Tid og sted

Gruppen afholdes på Daghøjskolen på Vestegnen, Hvidovregade 49, 1. sal, 2650 Hvidovre.
Der hver anden mandag med start den 25. november 2019 og slut den 16. marts 2020. fra kl. 14-16.

Praktiske oplysninger og tilmelding

Hvis du har interesse i at deltage, så kan du kontakte Marie-Louise Falsing på telefon 41866796.