Netværksgrupper

At være pårørende til et menneske med en demenssygdom kan være en stor udfordring, fordi hverdagen og samlivet i familien forandrer sig markant, når en person i familien får en demenssygdom.
Det at mødes i grupper med andre i samme situation giver mulighed for genkendelighed, mulighed for at opnå en helt særegen forståelse for ens situation, mulighed for at føle sig forstået og accepteret, anerkendt, med også de sider af sig selv som man ikke altid er meget stolte over, sådan at den overordnede psykiske belastning mindskes. Det faktum at opleve, at ved at dele egne oplevelse med andre, kan være med til at støtte og hjælpe andre gennem deres udfordringer, har en lindrende effekt.

Mange pårørende føler sig alene med omsorgsopgaven og kan have svært ved at få deres eget liv til at fungere, som de gerne vil. 

Ved at deltage i en samværsgruppe og mødes med andre i samme situation får man mulighed for at snakke med ligestillede, udveksle erfaringer og få input til, hvordan man kan indrette sin hverdag, så den fungerer bedst muligt for alle. Samværsgrupperne er ledet af en fagperson.

Pårørendeforløb

Pårørendeforløb, for nære pårørende til mennesker med demens (mandage)

Tilbuddet er til nære pårørende, eksempelvis ægtefæller, børn, søskende eller være venner.
Fokus  er overordnet set på den følelsesmæssige mestring af de forandringer der sker i familien og venskaber når demenssygdommen rammer. Sorgen over at have "mistet" sin ægtefælle/forældre/ven etc. og dermed også de drømme og håb for fremtiden. Det vigtigste fokus er at skabe et rum til at kunne dele det der fylder for den enkelte.
Sygeplejerske og familie terapeut, Lone Andersen, vil være gruppeleder og ansvarlig for facilitering af gruppeforløbet og alle mødegangene. Leder af Daghøjskolen på Vestegnen, Marie-Louise Falsing, vil også deltage.

Gruppen mødes i Aktivitetscentret, Hvidovregade 49, 1. sal. følgende datoer:2019: 25. november, 9. december, 2020: 6. januar, 20. januar, 3. februar, 17. februar, 2. marts, 16. marts. Gruppen er lukket.

Tilmelding

Hvis du er interesseret, eller ønsker yderligere oplysninger, kan du kontakte Lone Andersen tlf. 40 45 65 82, eller Marie-Louise Falsing 41 86 67 96